Кандидат у євродепутати від Австрії: Росія мусить припинити окупацію Криму

17:01 14.05.2019

Насильство на сході України та незаконна окупація Росією Криму мають бути негайно припинені, а задля цього потрібні санкції Євросоюзу.

Про це Укрінформу розповіла депутат Національної ради Австрії Клаудіа Гамон, яка очолює список парламентської партії NEOS (Das Neue Österreich und Liberales Forum - "Нова Австрія і Ліберальний форум") на травневих виборах до Європарламенту.

"NEOS вимагає негайного припинення насильства на сході України та припинення незаконної окупації Криму, що є грубим порушенням міжнародного права. На наше переконання, ні принципи міжнародного права, ні права людини не підлягають обговоренню. Саме тому ми чітко підтримуємо санкції ЄС проти Росії", - наголосила Гамон.

За її словами, скасування санкцій можливе лише після того, як Росія здійснить суттєві кроки в напрямку повернення до поваги міжнародного права та територіальної цілісності України. "Поки що ми не бачимо жодних зусиль у цьому плані з боку Росії", - заявила депутат, висловивши сподівання, що в майбутньому ситуація зміниться.

Гамон також наголосила на загрозі шкідливого інформаційного впливу з боку РФ. На її переконання, необхідно підвищувати "медіаграмотність усіх європейців", щоб не стати об’єктом маніпуляцій з боку Москви, адже в минулому спостерігалося "використання Росією дезінформації, кібератак, фабрики тролів тощо для атаки на віру європейців у демократію та їхні інституції".

Кандидат у євродепутати від Австрії також прокоментувала євроінтеграційні прагнення України: "З погляду подальшої інтеграції України ми підтримуємо угоди Євросоюзу. Будь-яка європейська держава, що бере на себе зобов'язання та підтримує європейські цінності і виконує критерії вступу, може подати заявку на членство".

Водночас, "з огляду на особливу ситуацію, в якій перебуває Україна", в NEOS "були б раді поглибленню відносин і поза членством, оскільки українці є європейцями та поділяють наше європейське майбутнє".

Ще на цю тему