Глава Міноборони Британії закликав готуватися до жорсткого протистояння РФ після Brexit

10:01 11.02.2019

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон заявив, що після виходу країни зі складу Європейського союзу необхідно бути готовими до розширення військової присутності за кордоном і діяти проти країн, які порушують міжнародне право. 

До таких країн Вільямсон відніс Росію, яка заявила про вихід із Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), передає УНІАН з посиланням на Новое время.

"Brexit привів нас до великого моменту в нашій історії. Це момент, коли ми повинні зміцнити наше глобальну присутність, наростити смертоносність нашої зброї і його питому вагу", - заявив міністр.

За словами Вільямсона, Росія "повинна дорого заплатити за свої дії".

Остаточний вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року.

Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" збереженню членства Великої Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія переважно проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit. 

 

Ще на цю тему