Боягуз не грає у хокей: у G20 бояться називати росію країною-агресором

13:00 12.07.2022

У G20 утримуються від того, щоб називати Росією країною-агресором. Багато країн мають свої геополітичні інтереси і вони не хочуть псувати свої відносини з росією.

Про це заявив Глава дипломатії ЄС Жозе Боррель, за підсумками саміту глав МЗС G20 в Індонезії, пише видання издание «Ліга.нет».

Він розчарований тим, що деякі лідери G20 утримуються від того, щоб називати Росією країною-агресором.

За словами Борреля, всі країни засуджують дії Росії і те, що вона зазіхнула на територіальну цілісність та суверенітет країни. Але коли справа доходить до того, щоб назвати ім'я агресора і вказати, хто несе відповідальність за наслідки, багато хто з різних причин утримується від цього.

Деякі більше стурбовані наслідками війни для себе, а не тим, хто несе відповідальність за ці труднощі і як закінчити цю війну. Інші скаржаться на подвійні стандарти або просто хочуть зберегти хороші відносини з росією. І багато хто не хоче приймати чийсь бік, тому що це поставить під загрозу їхні геополітичні інтереси», – вважає Боррель.

Боррель зазначає, що «глобальна битва наративів у самому розпалі, але ЄС у ній поки що не у виграші». Дипломат закликав продовжувати роботу щодо спростування російської пропаганди.

Також Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що постачання зброї Україні має продовжуватися. Оскільки у переговорах, саме ними закінчуються війни, країна має діяти з позиції сили.

Ще на цю тему