Суд заарештував російське судно SEABREEZE за видобуток піску біля берегів Криму для керченського мосту

08:08 11.04.2018

Накладено арешт на російське судно SEABREEZE під прапором Белізу, яке здійснювало незаконний видобуток піску біля берегів окупованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим, передає УНІАН.

Зазначається, що прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом здійснення незаконного видобутку піску і розробки корисних копалин в районі Каркінітської затоки Чорного моря, розташованої біля берегів Криму. За підрахунками фахівців, довкіллю завдано шкоди на сотні мільйонів гривень.

«В ході досудового розслідування, прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з Військово-морськими силами ЗСУ зафіксовано протиправну діяльність компанії, зареєстрованої в Російській Федерації щодо незаконного видобування природних ресурсів (піску) біля берегів Криму», — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що з метою відшкодування збитків у зазначеному кримінальному провадженні 10 квітня ухвалою слідчого судді задоволено клопотання прокуратури АР Крим і на судно, яке зараз перебуває у порту міста Южний Одеської області і належить російській компанії-порушнику, накладено арешт.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що незаконний видобуток піску відбувався в заповіднику «Лебедині острови» на тимчасово окупованих територіях Криму.

«Встановлено, що незаконний видобуток веде судно-земснаряд з портом приписки м. Туапсе (РФ), що належить компанії Trans Services Maritime», — написав він на своїй сторінці у Facebook.

«В традиціях РФ крадений пісок використовують для незаконного будівництва окупантського мосту в районі Керчі», — додав генпрокурор.

SEABREEZE

IMO: 9143312; MMSI: 312256000; Позивний: V3QG9; Флаг: Belize [BZ]; AIS Vessel Type: Cargo; Gross Tonnage: 11478; Тоннаж судна: 18469 t; Length Overall x Breadth Extreme: 145m × 24m; Рік побудови: 1996.

Ще на цю тему