Літаки, що здійснювали авіаперевезення до окупованого Криму та водночас до країн ЄС, США та ін. - база даних за 2019 рік

Ольга КОРБУТ
експерт Моніторингової групи «Майдану закордонних справ», BSNews та «Інституту чорноморських стратегічних досліджень»

Моніторингова група «Майдану закордонних справ», «Інституту чорноморських стратегічних досліджень» та BSNews публікує базу повітряних суден за 2019 рік, які здійнювали регулярні пасажирські авіаперевезення до аеропорту Сімферополя окупованої Автономної Республіки Крим, із зазначенням подальших рейсів цих суден до аеропортів країн ЄС, США та ін.

Нагадуємо, що згідно з Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України №68/262 від 27 березня 2014 року повітряний простір над Кримом закритий для руху повітряних суден у зв'язку з окупацією півострова Росією та неможливістю України забезпечувати безпеку у небі над АР Крим. Однак від початку анексії російські авіакомпанії встановили незаконне регулярне авіаційне сполучення з єдиним діючим в Криму аеропортом Сімферополя, щоденно порушуючи повітряний простір і державний кордон України на тимчасово окупованій території.

Цю базу даних також буде передано до посольств зазначених у таблиці країн та інших офіційних інституцій для подальшого складання «Чорного списку повітряних суден» для унеможливлення їх обслуговування в аеропортах країн, що публічно визнали анексію Криму Росією незаконною.

Див. тут: База даних повітряних суден, які здійснювали пасажирські авіаперевезення до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим і країн ЄС та інших, що публічно засудили анексію АРК Російською Федерацією

Ще на цю тему