З Херсонської області до Одеси хочуть запустити «нібулонівські» швидкісні катери на підводних крилах

23:18 30.01.2017

Зі Скадовська (Херсонська область) в Одесу вже цієї весни планують запустити по морю маршрут швидкісних катерів «Комета». Очікується, що час у дорозі в одну сторону становитиме 3 години 20 хвилин.

З такою ініціативою виступили в Скадовській райдержадміністрації. Зокрема, в інтерв'ю виданню «Новий день» перший заступник голови Скадовської райдержадміністрації Сергій Павленко повідомив, що спільно з компанією «Нібулон» опрацьовується можливість реалізації даного проекту, пишуть Морские бизнес-новости Украины.

Так, планується, що маршрут пройде по лінії Скадовськ-Очаків-Одеса. За словами С. Павленко, «Нібулон» планує продовжувати інвестувати гроші в розвиток пасажирських перевезень на Херсонщині. І наступним населеним пунктом для цього бачить Скадовськ.

«Зазвичай навігаційний сезон у нас стартує 1 квітня. Так ось ми запланували до його відкриття організувати морські пасажироперевезення за маршрутом Скадовськ-Одеса. Два рази проводили наради з Адміністрацією морських портів України, якій зараз передані скадовські причали. Спілкувалися з керівництвом Скадовського морського торгового порту, визначали готовність до такого кроку. Проговорюються технічні моменти: де розмістити пункти посадки-висадки пасажирів, як налагодити переміщення по СМТП, перетин транспортом державного кордону», - розповів чиновник. Він зазначив, що використання саме «Комет» на маршруті обумовлено їх більшою пасажиромісткістю, в порівнянні з «Ракетами», - 120 чоловік і конструкцією, більш придатною для морського маршруту.

Також він повідомив, що ще необхідно обладнати причали в Скадовську для можливості прийому пасажирських суден. При цьому АМПУ і «Нібулон» повинні будуть оформити свої відносини відповідним договором.

Раніше ЦТС писав, що 16 листопада пасажирське судно на підводних крилах «Нібулон Експрес-2» зробило перший рейс по річці Південний Буг в Миколаєві. «Ракета» пройшла від старого річкового вокзалу до терміналу «НІБУЛОНа» і пришвартувалася біля причалу річкового вокзалу.

Як поінформували тоді в «Нібулоні», з посиланням на свого гендиректора Олексія Вадатурського, до літа 2017 року компанія має намір поповнити флот ще п'ятьма «Ракетами» і забезпечити перевезення пасажирів між Києвом, Каневом, Черкасами і Чигирином, а також між Миколаєвом, Очаковом, Херсоном, Залізним Портом, Кінбурнської косою, Вознесенськом та Новою Одесою.
 

Ще на цю тему