UA EN

Екіпаж катера «Костопіль» отримав дозвіл самостійно виконувати завдання в морі

15:45 03.11.2020

Урочиста церемонія вручення вимпела та введення у кампанію екіпажу малого броньованого артилерійського катера типу «Гюрза-М» відбулась у військово-морській базі «Південь», що у Практичній гавані Одеси.

«Після прийняття катера до складу ВМС ЗС України та вручення прапора України нам було потрібно відпрацювати курсові завдання К-1 та К-2», – розповідає командир МБАКу «Костопіль» старший лейтенант Богдан Яцько, передає АрміяInform.

Так, екіпаж катера відпрацював такі елементи, як бойова і повсякденна організація катера й приготування його до бою та походу, а також вихід у море і відпрацювання завдань вже безпосередньо там. Після успішного виконання всіх поставлених завдань нам сьогодні урочисто вручили вимпел та ввели у кампанію. Відтепер «Костопіль» зможе виконувати завдання за призначенням як у складі корабельно-тактичної групи, так і самостійно.

Нагадаємо, що МБАК «Костопіль» – сьомий за рахунком броньований катер у складі національних ВМС. Свою назву він дістав на честь міста, в якому народився і виріс морський піхотинець матрос Олексій Кондратюк, який загинув у 2017 році, захищаючи суверенітет та незалежність України під Маріуполем.

 

Ще на цю тему