В Kernel розповіли, яке третє судно придбали балкер Rotterdam Pearl V.(фото)

14:20 04.04.2024

Власним флотом компанія експортує близько 120 тис. тонн агропродукції щомісячно.


Фото: Kernel

Агрохолдинг Kernel оприлюднив назву свого третього судна у флоті, придбаного нещодавно. Ним виявився балкер Rotterdam Pearl V. Судно може перевозити понад 50 тис. тонн зернових.

Як пише ЦТС, балкер було побудовано в 2010 році. Він має довжину 190 м, ширину - 32 м, дедвейт 58 тис. т. Судно ходить під прапором Ліберії.

Kernel зробив придбання у другій половині 2023 року. До того компанія купила танкер і балкер "Мавка" та "Енеїда". "Два судна Kernel - "Енеїда" та "Мавка" - експортують українську продукцію зараз. Дедвейт балкера "Енеїда" - 47 335 тонн, а танкера "Мавка" - 13 500 тонн", - розповідали в Kernel.

"Тепер наш флот налічує вже три судна, які сумарно можуть експортувати близько 100 тис. т зернових і 20 тис. т соняшникової олії за місяць… Наш власний флот вже понад рік забезпечує український експорт в країни Середземномор'я та Північно-Східної Атлантики й дозволяє керувати витратами по всьому логістичному ланцюгу. Розвиток власного судноплавства зокрема не змушує нас фіксувати тоннаж з ринку, що є невигідним у період завищених фрахтових ставок під час воєнного стану", - прокоментували сьогодні в компанії.

А гендиректор Kernel Євген Осипов з приводу флоту нещодавно озвучував такі дані: "У нас сьогодні є один танкер і два балкери. Вони забезпечують з точки зору олії десь 30% нашого експорту, з точки зору насипних вантажів - порядка 20% нашого експорту". 

)

Ще на цю тему