Готуються до завдань в Чорному морі: передані Україні британські тральщики прибули в ....

15:20 12.04.2024

Два мінних тральщики, виведені зі складу Королівського військово-морського флоту Великої Британії і передані Україні, вже прибули в Портсмут. Екіпажі проходять навчання для підготовки до виконання завдань у Чорному морі.

Як інформує видання« Флот 2017» про це повідомляє Portsmouth News.

Нагадаємо, військові кораблі HMS Grimsby і HMS Shoreham класу Sandown, були виведені зі складу Королівського флоту Британії і передані українським військовим, де вони діятимуть під назвами “Чернігів” і “Черкаси”.

Кораблі прибули на військово-морську базу Портсмута, відпливши з Шотландії.

Члени екіпажу проходитимуть навчання, щоб підготуватися до пошуку мін у Чорному морі. Тому тральщики залишаться базуватися в Портсмуті.

“Наразі кораблі не можуть увійти в Чорне море через умови Конвенції Монтре, яка обмежує прохід військових суден через протоку Босфор під час війни. Проте, вони стануть критично важливим засобом для України в її майбутній обороні берегової лінії, оскільки Великобританія прагне підтримати довгострокові можливості українських ВМС, у той час як вони прагнуть захистити комерційне судноплавство шляхом виявлення і знешкодження морських мін”, – заявив представник Міністерства оборони Британії.

Нагадаємо, на початку 2024 року влада Туреччини відмовила у проході протимінним кораблям українських ВМС “Чернігів” та “Черкаси”, які Україні передав уряд Великої Британії. Анкара послалася на конвенцію Монтре.

Раніше “Флот 2017” писав, що Велика Британія 22 березня оголосила про передачу Україні пакета військової допомоги вартістю в 60 млн фунтів стерлінгів. Це понад 70 млн доларів США.

Ще на цю тему