UA EN

Суд покарав адміністратора клубу на одеському пляжі «Аркадія» за порушення карантину

10:30 17.08.2020

Приморський районний суд Одеси оштрафував на 17 тис. грн адміністратора пляжного комплексу Red Line за порушення правил карантину.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову від 7 серпня.

За матеріалами справи 18 липня приблизно о 2 годині ночі адміністратор розважального закладу Red Line», який розташований на пляжу «Аркадія» в Одесі, порушив постанову Кабміну №392 від 20 травня 2020 року, допустивши роботу закладу після 23 години.

До судового засідання порушник неодноразово викликався, але так і не прийшов. Водночас суд дослідив документи, що підтверджують провину останнього, а саме: протокол про адміністративне правопорушення, рапорт поліцейського та пояснення адміністратора закладу.

Також суд наголосив, що, згідно з постановою Кабінету Міністрів України №392 від 20 травня 2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19», на період дії карантину забороняється робота після 23-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб`єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього.

Крім цього, при накладенні штрафу суд врахував характер вчиненого правопорушення, ступінь вини, майновий стан порушника, а також обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність. Зокрема, обтяжуючою обставиною виявилося те, що адміністратор закладу того дня перебував у стані алкогольного сп`яніння.

Нагадаємо, що за порушення карантину ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачається штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн для посадових осіб. 

Ще на цю тему