Львів здобув статус молодіжної столиці Європи 2025 року

15:40 25.11.2022

На міжнародному конкурсі, який відбувся у столиці Албанії, Львів здобув статус молодіжної столиці Європи 2025 року.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник мера Львова Андрій Москаленко, передає Укрінформ.

«Львів переміг! У Тирані оголосили результати! Львів отримав статус молодіжної столиці Європи 2025 року. І разом зі Львовом перемогли всі українські міста - від Львова до Маріуполя, від Херсона до Києва. Адже це спільна заявка. Перемогла Україна», - написав Москаленко.

Він додав, що ця перемога - шана всій українській молоді, всім тим, хто боронить незалежність - захисникам, волонтерам, підприємцям, всім, хто наближає перемогу!

Зі Львовом у фіналі за почесне звання змагалися міста Ізмір (Туреччина), Тромсе (Норвегія), Фуенлабрада (Іспанія).

Міста України об'єдналися для подачі спільної заявки на конкурс «Молодіжна столиця Європи 2025». Минулого року в Брюсселі Львів виборов статус фіналіста конкурсу «Молодіжна столиця Європи 2024».

Молодіжна столиця Європи - титул, який Європейський молодіжний форум щороку надає місту, призначеному для розширення можливостей, активізації молоді та зміцнення європейської ідентичності через проєкти, зосереджені на культурному, соціальному, політичному та економічному житті.

Першу столицю обрали у 2009 році. З 2014 року Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи є офіційним партнером, який затверджує звання Молодіжної столиці Європи. Цьогорічною столицею є Тирана, столиця Албанії.
 

Ще на цю тему