UA EN

Та плювати нам на санкції через Україну, - Путін

16:01 16.03.2020

Путін назвав дурницею думку, що заходи, вжиті у відповідь на санкції, були згубними для Росії.

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну байдужі санкції західних країн, введені проти Росії через анексію Криму та агресію проти України. Про це він сказав в інтерв'ю ТАСС для проєкту "20 запитань Володимиру Путіну", повідомляє zik.ua.

"Та плювати на них, на ці санкції! За різними оцінками, ми втратили десь 50 млрд доларів, але ми і заробили стільки ж. Немало, але це змусило нас мізки ввімкнути. Ми витратили досить багато грошей на так зване імпортозаміщення – і почали виробляти такі продукти і такі технології використовувати, яких раніше у нас не було або ми їх просто забули і втратили. Ми відтворили це усе. І це йде нам, безумовно, на користь, це диверсифікує нашу економіку, по суті, допомагає нам вирішувати ключове завдання", - зазначив російський очільник.

Крім того, Путін назвав дурницею думку, що прийняті у відповідь на санкції заходи були згубні для самої Росії, як "бомбування Воронежа".

"Контрсанкції допомогли РФ розвивати сільське господарство і "звільнили" внутрішній ринок. В результаті Росія стане ще більшим експортером", - вважає він.

Раніше повідомлялося, що Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти Російської Федерації за агресію в Україні. На пів року офіційно продовжено санкції проти 175 росіян, а також 44 організацій, відповідальних за підрив територіальної цілісності України.

Ще на цю тему