Російські судна, ймовірно, завантажують зброєю у країнах Африки

20:20 22.04.2024

Росія, ймовірно, почала збирати зброю у країнах Африки, аби потім транспортувати її звідти суднами «Сирійського експресу».

Судна, що належать рф, ймовірно, почали збирати озброєння в країнах Африки.

Як пише видання« USM» про це повідомляє моніторингова група «Крымский ветер».

Так, колишній учасник «Сирійського експресу», російське судно Ascalon, яке кілька тижнів тому порожняком залишило Новоросійськ, обходить африканські порти. Поточна точка – біля берегів Сьєрра-Леоне.

«Сирійський експрес» – умовне позначення регулярних походів російських десантних кораблів до Сирії для постачання зброї та боєприпасів місцевим збройним силам. Згідно з офіційними даними, кораблі перевозили «спеціальний вантаж». Вибір саме десантних кораблів обгрунтований неможливістю для третіх країн затримати їх і піддати огляду. З 2015 року ВМФ рф додатково почав використовувати для доставки вантажів придбані у Туреччини та України суховантажі.

Після початку повномасштабної війни проти України, російські судна почали перевозити зброю та боєприпаси у зворотному напрямку – із Сирії до рф.

Раніше USM повідомляв, що Туреччина перестала пропускати через Босфор судна, які можуть транспортувати військові вантажі до рф. Тому росія почала відправляти судна в обхід протоки водами Євросоюзу.

Ще на цю тему