Повінь може затопити єдиний у РФ завод-виробник БМП–3, БМД–4 та інших бронемашин 

17:40 11.04.2024

Через повені в Казахстані може підтопити й російське місто Курган. 

Саме там розташований єдиний у РФ «Курганмашзавод» - завод з виробництва бойових машин піхоти та десанту, пише Defence Express.

У регіонах Казахстану, які межують із територією РФ, продовжує вирувати повінь. Вона виникла через аварійне скидання води з водосховищ. З російських міст найбільше ризикує постраждати через розлив річки Тобол місто Курган.

Вода ще не дійшла до населеного пункту, але, як зазначили у Defence Express, там вже оголосили про евакуацію з тих районів, що точно будуть затопленими. А якщо вода підніметься ще вище, то під воду піде більша частина міста. Зокрема, адміністрація міста показала відповідну карту.

Жовтим та червоним кольором на мапі показані зони, які точно опиняться під водою. Тому що там очікують рівень води у 7,7 та 9 метрів. Лінії ж позначають прогнози залежно від рівня води починаючи від 11 метрів до 14 метрів.

Найцікавішим у цій ситуації, як зазначили у виданні, є територія «Курганмашзавода» – єдиного у Росії виробника БМП та БМД. Зокрема, всі російські БМП-3 та БМД-4 виробляються саме на цьому заводі. Там же росіяни модернізують свої БМП-2, на які встановлюються бойові модулі «Бережок». Також на «Курганмашзаводі» виробляють БТР-МД «Ракушка», «Спрут» та іншу бронетехніку.

У Defence Express додали, що зараз у Росії навіть не говорять, якого рівня води очікують у Кургані. Там розпливчато говорять про понад 11 метрів чи про такий собі «коридор» у 9-14 метрів.

Своєю чергою місцева влада заявляє, що Курган взагалі може уникнути катастрофічних наслідків лише у випадку, якщо складуться природні обставини. Пік підйому води там очікують 14 квітня.

Нагадаємо, раніше Maxar Technologies опублікували супутникові знімки, що демонструють наслідки весняної повені в Оренбурзькій області. На фото зроблених з 3 по 9 квітня видно кілька населених пунктів області, включаючи Оренбург – адміністративний центр регіону. 

З 4 квітня в Оренбурзькій області запроваджено режим надзвичайної ситуації через повінь. Найскладніша ситуація склалася в Орську, де в ніч проти 6 квітня стався прорив греблі, внаслідок чого близько семи тисяч домоволодінь опинилися під водою.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему