Румунський авіаперевізник Bees Airlines отримав сертифікат оператора

17:20 28.03.2024

Румунський авіаперевізник Bees Airlines отримав сертифікат оператора від авіаційного регулятора країни.

Перевізник планує виконувати міжнародні нерегулярні рейси з основного аеропорту імені Генрі Коанди в Бухаресті. Bees Airlines каже, що буде обслуговувати маршрути до місць відпочинку, включаючи курорти Туреччини та Єгипту.

Перевізник використовуватиме парк літаків Airbus A320, пише видання Крила.

Подібна назва та бренд Bees Airline були брендом українського перевізника, який обслуговував туристичні маршрути на Boeing 737-800. Але він припинив послуги в лютому 2022 року, коли повітряний простір країни було закрито в результаті війни, а орендодавці вимагали евакуацію літаків. Його сертифікат експлуатанта згодом був анульований Державною авіаційною службою України.

Румунська авіакомпанія Bees Airlines заявляє, що "пройшла всі необхідні процедури" та отримала сертифікат авіакомпанії, що дозволяє їй розпочати роботу.

За даними Flightradar24, з 19 по 25 березня літак Bees Airlines здійснив кілька рейсів між столицею Румунії Бухарестом та румунськими містами Крайова та Тімішоара.

Нова румунська авіакомпанія має українське коріння. Комерційний директор української Bees Airline Олександр Джиджора повідомив сайту avianews.com, що за розвитком української компанії до війни стежив інвестор, який планував відкриття власної авіакомпанії.

"Тому він придбав права на торгову марку, і зараз запускає аналогічний проект у Румунії", - додав Джиджора.
 

Теми:

Ще на цю тему