У Німеччині оголошені обвинувачення співробітникам Siemens за постачання турбін до окупованого Криму

09:40 28.03.2024

Прокуратура Гамбурга оголосила обвинувачення п’ятьом співробітникам німецької компанії Siemens за експорт газових турбін до окупованого Росією Криму, про що стало відомо ще у 2017 році.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на n-tv.

Після більш ніж шести років розслідувань гамбурзька прокуратура висунула звинувачення чотирьом німцям і одному громадянину Швейцарії та Франції у порушенні заборони на постачання товарів в окупований Крим.

Як стверджує обвинувачення, фігуранти знали про те, що чотири газові турбіни вартістю 111 мільйонів євро, які були відправлені з Гамбурга до Санкт-Петербурга наприкінці 2015 року і на початку 2016 року, призначалися не для півдня Росії, а для двох нових електростанцій у Криму для постачання електроенергії на анексований РФ півострів.

Земельний суд Гамбурга ще має вирішити, чи визнати ці звинувачення, уточнює n-tv.

У 2017 році стало відомо, що Росія доставила на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку, але згодом заявив, що має усі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані – але без відома німецької компанії. Зрештою Siemens продовжив торгівлю з Росією й після цього скандалу.

Західним компаніям заборонено торгувати з Кримом, анексію якого Росією у 2014 році не визнає переважна більшість держав світу.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему