Супутник показав, скільки Ми-28, Ка-52 та Су-25 стоять на аеродромі в Джанкої (фото)

11:20 15.03.2024

Рашистські Су-25СМ3, ілюстративне фото довоєнних часів

А ще виявилось, що російські загарбники продовжують одну дещо дивну практику

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Увідкритому доступі з’явились супутникові знімки, із яких випливає, що станом на 9 березня 2024 року на аеродромі "Джанкой" в тимчасово окупованому Криму, котрий є базою для 39-го вертолітного авіаполку, було розміщено 10 ударних гелікоптерів Ми-28 та два Ка-52, і також чотири штурмовики Су-25.

Водночас, російські військові з невідомою метою також намалювали на летовищі один фальшивий "Ми-28". Про це OSINT-дослідник MT Anderson написав у своїй публікації на Twitter.


Детально стоянка гелікоптерів та літаків на аеродромі в тимчасово окупованому Криму, наводить MT_Anderson

Аналітик також зауважив, що згідно із супутниковими знімками, російські окупанти перемістили із старої та обладнаної позиції дивізіон комплексів С-400 на нову локацію.

Однак знімок цієї нової позиції може наводити на підозру, що там насправді стоять фальшиві ЗРК, в той час як справжні С-400 могли бути переміщені в інше місце, наприклад вглиб території РФ для відбиття атак українських далекобійних дронів-камікадзе, що завдають суттєвої шкоди російським нафтопереробним заводам.


Розміщення ЗРК С-400 біля аеродрому "Джанкой" в тимчасово окупованому Криму, наводить MT_Anderson

Від Defense Express додамо, що зображені на знімках вище рашистські ударні гелікоптери та штурмовики є важливою ціллю, оскільки ці Ми-28, Ка-52 та Су-25 на аеродромі в Джанкої з високою ймовірністю використовуються ворогом в бойових діях на Півдні України. Тому ЗСУ вкрай необхідні далекобійні ракети від західних союзників, для нейтралізації авіаційної загрози від ворога.

В свою чергу, момент із фейковим "Ми-28", намальованим рашистами на летовищі в Джанкої, виглядає як мінімум дивно. Тут може бути поки лише одне пояснення – або російські загарбники десь втратили мінімум один Ми-28, хоча би через технічні причини, або ж вони збираються домалювати ще кілька таких "вертольотів", з метою ввести оману щодо кількості наявних на аеродромі "бортів".

Раніше Defense Express розповідав про те, що рашисти малювали фальшиві "літаки" аж на 9 авіабазах, але навіщо їм це.


Аеродром "Джанкой" в тимчасово окупованому Криму, загальний план, наводить MT_Anderson

Теми:

Ще на цю тему