Організували авіаперевезення до Криму: підозри отримали керівники двох авіакомпаній

08:40 15.03.2024

Гендиректори ФДБУ “Спеціальний льотний загін “Росія”” Управління справами президента рф та ТОВ “Авіакомпанії “ІКАР”” отримали повідомлення про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Ці компанії займалися незаконними авіаперевезеннями до окупованого Криму.

Як інформує видання «Флот 2017» про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та Севастополя.

“Прокуратура автономії повідомила про підозру гендиректорам ФДБУ “Спеціальний льотний загін “Росія”” Управління справами президента РФ та ТОВ “Авіакомпанії “ІКАР””. Їх дії кваліфіковано як організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає до 9 років позбавлення волі”, – йдеться у повідомлені.

В прокуратурі автономії зазначили, що всупереч українському законодавству та міжнародному праву, протягом 2019 року за керівництва підозрюваних регулярно організовувались та здійснювались авіаперевезення з росії до закритого міжнародного аеропорту “Сімферополь” та у зворотному напрямку. Компанії не мали відповідних дозволів та заявок на використання повітряного простору України.

Для виконання авіарейсів ці компанії залучили 17 повітряних суден ФДБУ “Спеціальний льотний загін “Росія”” та три судна ТОВ “Авіакомпанія “Ікар””, яка, в свою чергу, підтримувала зв’язок із росавіацією для подальшого погодження та затвердження незаконних польотів.

Теми:

Ще на цю тему