Імпортували зброю з КНДР: під санкції потрапили нові російські компанії

18:00 26.02.2024

Загалом Велика Британія впровадила санкції проти 50 фізичних та юридичних осіб з росії.

Велика Британія застосувала санкції проти російських компаній, пов’язаних з ВПК, а також проти імпортерів металів, алмазів та енергоносіїв.

Як інформує видання USM про це йдеться на сайті британського уряду.

Зокрема, Лондон запровадив обмеження проти компаній Azia Shipping Company та Ibex Shipping INC, які, беруть участь у постачанні зброї з КНДР до росії. Загалом станом на кінець минулого року КНДР передала росії морем понад тисячу контейнерів із боєприпасами.

Також санкції впровадили проти компаній Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management і Active Shipping, які працюють у російському енергетичному секторі як частина тіньового флоту.

До цього ж списку потрапили 6 директорів газовидобувної компанії «Новатек», енергетична компанія «Арктик СПГ 2», алмазодобувні компанії AGD Diamonds й «Алроса», а також металургійна «Мечел». 

«Цей пакет санкцій є частиною ширших зусиль Великої Британії, що мають на меті обмежити доходи росії для ведення війни та припинити неодноразові спроби уникнути західних санкцій, — зазначили у повідомленні. — Ми готуємося посилити уже наявні заходи, аби боротися зі зловмисною російською судноплавною діяльністю та окремими суднами «тіньового флоту», які використовує росія, аби пом’якшити удар санкцій проти свого нафтового бізнесу».

Також під санкції потрапили 14 осіб та компаній, пов’язаних із виробництвом ракет, снарядів та вибухових речовин.

Разом із тим, обмеження зачепили й турецького постачальника електроніки Cozum Yazilim Donanim Elektronik та трьох китайських компаній, одна з яких — Beijing Micropilot Flight Control Systems – займається виробництвом двигунів для безпілотників.

Також санкції впровадили проти нафтотрейдера Paramount Energy & Commodities SA, який сприяє безперешкодній торгівлі роснафтою поза зоною дії санкцій Великої Британії та G7.

Теми:

Ще на цю тему