А що трапилося: росія скорочує постачання скрапленого нафтового газу

14:00 27.01.2024

Російська нафтохімічна компанія “Сибур” через брак газовозів скорочує експорт скрапленого нафтового газу з балтійського порту Усть-Луга. Ця проблема – результат “роботи” санкцій.

Про це повідомляє видання «Флот 2017» з посиланням на Reuters.

“Скорочення поставок ще більше підриває експорт російського палива, який вже постраждав від пожеж і атак дронів, зокрема в порту”, – йдеться в матеріалі агентства.

Експорт скрапленого нафтового газу з Усть-Луги вже знизився в січні 2024 року приблизно до 50 000 метричних тонн із 67 000 тонн у середньому за кожен місяць минулого року.

Відомо, що договір тайм-чартеру “Сибура” з фірмою на два газовози – “Навігатор Лео” і “Навігатор Лібра” – закінчився в грудні 2023 року.

Дані відстеження суден засвідчили, що ці два танкери відвантажили до 40% загального експорту скрапленого нафтового газу з Усть-Луги. Причому, “Сибур” є єдиним постачальником скрапленого нафтового газу на експортний термінал у порту.

За умови, що “Сибур” не знайде заміну танкерам “Навігатора Газу”, то компанія “ризикує істотно скоротити перевалку в Усть-Лузі”.

А “Сибуру” буде складно знайти інші танкери льодового класу через санкції Євросоюзу і США.

Теми:

Ще на цю тему