Болгарські ультраправі депутати відвідали Москву на запрошення партії Путіна

16:20 21.02.2024

Проросійська ультраправа болгарська партія "Відродження" відправила делегацію до Москви на запрошення партії президента Росії Владіміра Путіна "Єдина Росія".

Про це повідомляє Euractiv, пише Європейська правда.

Міністерство закордонних справ Росії, яке розмістило це повідомлення на своєму сайті, не назвало членів делегації, але опублікувало фотографію, на якій зображені депутати "Відродження" Ангел Георгієв, Коста Стоянов, Даніель Петров та Івелін Парванов.

Пізніше того ж дня "Відродження" також оголосило про їхній візит, заявивши, що вони також були в Угорщині і збираються до Молдови, і що вони "будують партнерські відносини по всьому світу".

Російська дипломатична служба представила болгарській делегації свою роботу, а глава Російського інституту актуальних міжнародних проблем Козюлін представив такі проєкти, як "Курс молодого мудреця", "Політика історичної пам'яті" та інші.

Також болгарським парламентарям була представлена нова зовнішньополітична концепція Російської Федерації.

Партія "Відродження" є третьою політичною силою в болгарському парламенті, отримавши 14,3% голосів на останніх парламентських виборах. Прихильники партії походять з проросійських кіл болгарського суспільства. Вона конкурує за їхні голоси з Болгарською соціалістичною партією та кількома іншими меншими проросійськими партіями.

Партію підтримують ультраправі, які не хочуть, щоб Болгарія приєдналася до єврозони, і наполягають на нейтралітеті у війні Росії в Україні. Прихильники партії поширювали проросійську дезінформацію в соціальних мережах і закликали до виходу Болгарії з НАТО.

У червні 2023 року лідер "Відродження" Костадін Костадінов з'явився на дипломатичному прийомі в російському посольстві. Він заявив, що Росія може бути лише партнером і союзником Болгарії.

Тим часом невелика проросійська партія АБВ також оголосила, що її запросили до Москви. Лідер АБВ Румен Петков, колишній міністр внутрішніх справ (2005-2008) в уряді Сергєя Станішева, виступить у Москві з доповіддю на тему "Політико-правові аспекти протидії сучасним формам неоколоніалізму".

Це перші візити болгарських політиків до Москви після візиту в 2023 році росіянина Ніколая Малінова – лідера партії русофілів, якого звинувачують у шпигунстві.
 

Ще на цю тему