Судна Українського Дунайського пароплавства модернізують для роботи в країнах ЄС

12:20 07.02.2024

Україна починає модернізувати річковий флот Українського Дунайського пароплавства — щоб судна могли працювати в країнах Євросоюзу.

Підготовчі роботи проводять в Україні, а заміну двигунів на більш сучасні — в Австрії, повідомило Міністерство інфраструктури України, пише видання Думська.

Перше судно — «Капітан Антіпов» — уже готується до відправлення в Австрію. Фото з сайту Думська

«Річковий флот Дунайського пароплавства має середній вік понад 40 років. Для продовження роботи українського флоту в країнах ЄС терміново потрібна капітальна модернізація самохідних суден із заміною двигунів на більш екологічні та енергоефективні. Минулого року в Лондоні підписали угоду з IFC (Міжнародною фінансовою корпорацією, — Думська), спрямовану на залучення інвестицій для цих цілей. На сьогодні маємо підписаний договір з австрійською компанією ÖSWAG на виконання робіт із модернізації перших п'яти суден цієї серії», — прокоментував віцепрем'єр-міністр із відновлення України — міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

За його словами, у рамках угоди законтрактовано японські двигуни Mitsubishi. В Україні працюють сертифіковані компанії, які можуть забезпечити їхнє сервісне обслуговування. Уже у квітні двигуни мають поставити на завод ÖSWAG. Завдання інженерів — провести заміну таким чином, щоб це не вплинуло на ходові якості судна.

Крім того, тривають переговори про переобладнання інших серій самохідних суден. За словами Олександра Кубракова, стратегічне завдання — оновити весь тяговий флот УДП, який на сьогоднішній день налічує 45 одиниць — 25 в експлуатації, 20 у резерві).
 

Ще на цю тему