УДП відзначає успішну роботу буксирів-тритисячників «Одеса» і «Черкаси»

13:40 10.08.2023

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) відзначає успішну роботу буксирів «Одеса» і «Черкаси» потужністю 3 тис. кінських сил, які нині працюють на Нижньому та Середньому Дунаї.

Про це повідомляе «Порти Украіни» з посиланням на тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора УДП Дмитро Москаленко.

Тритисячники — наші найпотужніші буксири-штовхачі, справжня гордість УДП. У пароплавства вісім таких суден, п’ять з яких уже понад 15 років перебувають у відстої. Ще два тритисячника стали у відстій у останні роки — минуле керівництво вирішило не витрачати кошти на ремонти. Ще рік-два і ми взагалі би втратили цей клас суден, бо з тривалого відстою судна, як правило, не повертаються, перетворюючись на металобрухт», — зазначив керівник.

Минулого року компанія вирішила відновити флот тритисячників, адже наявність таких буксирів дозволить формувати каравани не з шести, а з дев’яти барж, що підвищить рентабельність рейсу.

Буксири «Одеса» («Ніна Сосніна») і «Черкаси» («Нікіфор Шолуденко») пройшли повний комплекс ремонтних робіт: відновлено гвинто-кермові групи, виконано ремонт головних та допоміжних двигунів, механізмів, корпусу. Вже цього року, після тривалого ремонту та поновлення документів Регістру, судна повернуто в експлуатацію.

Буксири вдалося укомплектувати кваліфікованими командами та досвідченими капітанами.

«Одеса» (капітан — Сергій Станіславович Віт) вже виконала перший після ремонту рейс на Констанцу. «Черкаси» (капітан — Ігор Миколайович Балан) зараз буксирують 9-баржевий караван із вантажем аглоруди до порту Смедерево.

Нині УДП планує відновити третій тритисячник — «Миколаїв» («Кузьма Галкін»). Судно пройде доковий ремонт з поновленням документів Регістру.

Ще на цю тему