Румунія і Болгарія домовились координувати якнайшвидший вступ у "Шенген"

10:40 06.02.2024

Міністерки закордонних справ Болгарії та Румунії Марія Габріель і Лумініца Одобеску під час зустрічі у Софії 5 лютого підтвердили координацію зусиль для "якнайшвидшого" скасування контролю на сухопутних кордонах у Шенгенській зоні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило румунське МЗС за підсумками зустрічі.

За словами Одобеску, вона з Габріель"домовилися підтримувати тісну співпрацю і координацію, продовжуючи працювати над імплементацією рішення від 31 березня цього року за підтримки Європейської комісії".

"Крім того, ми домовилися координувати зусилля з метою якнайшвидшого отримання рішення про скасування контролю на сухопутних кордонах. У зв'язку з цим ми продовжимо діалог з нашими австрійськими партнерами, з іншими державами-членами ЄС і, очевидно, з Європейською комісією, щоб ухвалити це рішення", – додала голова МЗС Румунії.

У Європарламенті пропонують створити "міні-Шенген" для Болгарії, Греції та Румунії
Серед інших тем обговорення очільниць зовнішньполітичних відомств Румунії та Болгарії стали безпека в Чорному морі та ризики, пов'язані з війною Росії проти України, а також європейський порядок денний.

Лумініце Одобеску у межах візиту до Болгарії також зустрілась із президентом Руменом Радєвим та прем'єр-міністром Ніколаєм Дєнковим

Ще на цю тему