У Європарламенті сподіваються завершити переговори щодо Українського фонду в понеділок

20:30 03.02.2024

Європейський парламент сподівається завершити формальні переговори з Радою ЄС щодо створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро у багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 наступного понеділка.

Про це заявив голова комітету Європарламенту із закордонних справ Девід Макалістер у Брюсселі перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС (Gymnich), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі зараз обговорюємо ситуацію в Україні. Європейський парламент вітає, що, нарешті, минулого четверга Європейська рада дійшла згоди та прийняла рішення щодо багаторічного бюджету ЄС. Зараз важливо якомога швидше завершити роботу над Українським фондом. Будемо сподіватися, що ввечері у понеділок у Страсбурзі ми зможемо завершити переговори щодо цього. Європейський парламент готовий працювати, щоб питання просувалися далі в терміновому порядку», - наголосив голова парламентського комітету.


Як повідомлялося, міністри країн ЄС із закордонних справ продовжують обговорювати пропозицію високого представника ЄС щодо створення фонду допомоги для України в межах Європейського фонду миру в обсязі 20 мільярдів євро на наступні чотири роки.


Європейська рада 1 лютого ухвалила політичне рішення щодо створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро на 2024-2027 роки в уточненому багаторічному бюджеті ЄС. Воно має пройти формальне затвердження на рівні Ради ЄС і Європарламенту.

Ще на цю тему