Уряд Румунії домовився з фермерами про припинення протестів

13:00 03.02.2024

У коаліційному уряді Румунії заявили, що досягли угоди з фермерами про припинення багатотижневих протестів проти високих витрат на ведення бізнесу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Уряд пішов на поступки, зробивши кроки для збільшення субсидій на дизельне паливо, вирішення проблеми високих страхових тарифів і прискорення виплат субсидій.

Сьогодні прем'єр-міністр Марчел Чолаку і представники протестувальників підписали угоду, яка передбачає створення комітету, що об'єднає кілька міністерств, для пошуку рішень.

У Румунії сотні фермерів і водіїв вантажівок почали протестувати три тижні тому: колони тракторів і вантажівок сповільнювали або блокували рух на державних автошляхах поблизу великих міст, зокрема і столиці Бухареста.

Протестували фермери через низькі ціни на продукцію, зростання витрат, імпорт дешевих продуктів харчування та обмеження, накладені Європейським Союзом у боротьбі зі зміною клімату.

Активісти також ненадовго заблокували прикордонний пункт пропуску з Україною і намагалися перекрити доступ до чорноморського порту Констанца.

Цього року в Румунії відбудуться місцеві, парламентські, президентські та європейські вибори.
 

Ще на цю тему