Троє озброєних білоруських прикордонників зайшли на територію Литви

20:20 23.01.2024

Служба охорони державного кордону Литви (СОДКЛ) у вівторок 23 січня повідомила, що у понеділок 22 січня в Ігналінському районі країни троє озброєних білоруських прикордонників зайшли на територію Литви на відстань до 2,5 метра.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

За даними СОДКЛ, озброєні порушники, підійшовши до фізичного бар'єра вже на литовській стороні, повернули назад. Стверджується, що за тим, що відбувається, спостерігали та все контролювали литовські прикордонники, які були готові відреагувати.

Порушення зафіксували співробітниками системи прикордонного контролю прикордонної застави Пушкос Вільнюського прикордонного загону.

«Після заходу на литовську сторону білоруси почали ходити між встановленим фізичним бар'єром, який перешкоджає подальшому доступу вглиб Литви, та лінією кордону. До цього місця негайно були викликані сили прикордонників застави Пушкос, але оскільки інцидент не отримав розвитку, не було потреби в їхньому втручанні», - стверджують у СОДКЛ.


За словами литовських прикордонників, наразі триває збір матеріалу та вирішується питання щодо початку досудового розслідування з приводу незаконного перетину кордону.

Теми:

Ще на цю тему