Білоруських військових відправили до РФ на навчання, щоб перейняли досвід у війні проти України

15:00 15.01.2024

Білоруські військовослужбовці пройдуть навчання на території Російської Федерації, щоб перейняти досвід окупантів у війні в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міноборони Білорусі у Телеграмі.

Зазначається, що під час занять «акцент буде зроблено на досвід, набутий Збройними Силами Росії», під час ведення війни в Україні.

У міноборони Білорусі додали, що після завершення навчання білоруські військові як інструктори з найскладніших предметів бойової підготовки «передаватимуть отриманий досвід підрозділам Збройних Сил Республіки Білорусь».

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року Білорусь активно допомагає РФ. Зокрема на початку війни росіяни атакували Україну з території Білорусі.


Також остання надає свої полігони для проведення військових навчань росіян за участю білоруських військових. Такі навчання безперервно тривають із 29 квітня 2022 року, створюючи постійну загрозу для Києва та відволікаючи українські війська від східного та південного фронтів.

Крім того, за даними Єльського університету, понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років були незаконно вивезені до Білорусі з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Ще на цю тему