Фінляндія заблокувала нову купівлю нерухомості росіянином

12:40 11.01.2024

Влада Фінляндії запобігла купівлі нерухомості покупцем, пов'язаним з Росією, в межах зусиль, спрямованих на припинення транзакцій, які можуть підірвати національну безпеку.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє пресреліз уряду.

Міністр оборони Антті Хяккянен заблокував продаж нерухомості в Іломансі, місті поблизу російського кордону, компанії, яка частково належить РФ, йдеться в заяві.

Рішення ухвалили після оцінки того, що використання майна може "перешкодити організації національної оборони, спостереженню та захисту територіальної цілісності й забезпеченню національної безпеки", – наголосив уряд.

Цьому передували аналогічні рішення у жовтні, коли Фінляндія заблокувала продаж трьох об'єктів нерухомості російським покупцям. Гельсінкі посилив контроль за такими угодами, надавши владі ширші повноваження зупиняти операції з нерухомістю з міркувань нацбезпеки.

Уряд також заблокував дві угоди з нерухомістю в Соткамо, адже вона була продана двічі за участю різних компаній одного власника, а покупець не надав необхідну інформацію владі, йдеться в повідомленні.

Ще на цю тему