Сервісний центр з ремонту бронетехніки в Україні будує ще одна німецька оборонна компанія

08:00 10.01.2024

Німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft будує центр з ремонту бронетехніки в Україні.

Про це повідомив у соцмережі Х депутат Бундестагу Маркус Фабер, передає Укрінформ.

«На заході України FFG – Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft – будує ремонтний центр для бронетехніки, яка потребує ремонту, наприклад Leopard 1, які вона постачала», – написав політик від Вільної демократичної партії.

За його словами, для України це означає величезне підвищення ефективності, оскільки в майбутньому більше не буде потреби у дорогих і трудомістких перевезеннях пошкодженої техніки за кордон, а військові зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці.

Фабер відвідав місце розташування майбутнього центру та стверджує, що «гроші німецьких платників податків використовуються розумно». Депутат-ліберал подякував FFG Ukraine за розуміння та значущу роботу.

Зазначається, що Фабер послідовно виступає за збільшення військової допомоги Україні. Напередодні він написав у соцмережі Х, що Німеччина має передати ЗСУ ракети Taurus, які будуть в змозі зменшити атакувальні можливості агресора. Він нагадав, що с середини минулого року британські StormShadow допомагають тим, хто зазнав нападу під час загарбницької війни Путіна. «З середини минулого року хтось у відомстві канцлера не може знайти печатку для дозволу на експорт – зробити те саме, що британці та французи».

«Повернення військ окупантів додому є основою миру. Мотивувати окупантів повернутися додому українці можуть лише військовим тиском. Taurus допоміг створити цей тиск. Давайте поговоримо з Путіним зрозумілою йому мовою», – написав депутат.
 

Ще на цю тему