У двох містах Росії оголосили загрозу цунамі

14:00 01.01.2024

Загроза цунамі можлива внаслідок землетрусу біля берегів Японії

Як повідомляе видання «Главком» адміністрації Владивостока та Находки попередили про можливий прихід цунамі після потужного землетрусу біля берегів Японії.

Мерія Владивостока оголосила загрозу цунамі і додала, що хвиля очікується з боку Уссурійської затоки. Її висота, як очікується, становитиме 0,3 метри. «Рибалкам та всім, хто планує вихід в акваторію, необхідно терміново повернутися на берег», – закликали в мерії.

Адміністрація Находки повідомила, що після землетрусу магнітудою 7,2 у Японському морі можлива загроза цунамі. Очікувана висота хвилі для Находки складає 0,31 метра, Врангеля – 0,28 м, Лівадії – 0,57 метра. В адміністрації міста підкреслили, що небезпеки для населення немає.

Нагадаємо, у Японії стався землетрус із епіцентром у префектурі Ісікава на острові Хонсю. Повідомляється, що магнітуда землетрусу становила 7,4. За японською національною шкалою землетрус оцінено у максимальні 7 балів, підземні поштовхи відчувалися у Токіо. Ще один землетрус стався біля узбережжя префектури Ніігата, його магнітуда оцінюється у 5,2.

Ще на цю тему