Судноплавний гігант Maersk відновлює судноплавство в Червоному морі 

13:40 25.12.2023

Данська компанія Maersk готується відновити судноплавство в Червоному морі та Аденській затоці, посилаючись на розгортання військової операції під керівництвом США для захисту торгівлі в регіоні на тлі атак єменських хуситів. 

Про це повідомляє CNBC, пише ZN.UA.

Судноплавний гігант призупинив відправку суден через Баб-ель-Мандебську протоку на початку грудня через напади на комерційні кораблі. Це зробило Суецький канал, який є важливим для світової торгівлі, непридатним для більшості маршрутів.

Нещодавно Сполучені Штати заявили, що розпочинають багатонаціональну операцію із захисту торгівлі в Червоному морі від підтримуваних Іраном єменських хуситів, які з минулого місяця обстрілюють міжнародні судна безпілотниками і ракетами, пояснюючи це відповіддю на війну Ізраїлю з ХАМАС у Секторі Гази.

За словами Maersk, вона, станом на неділю, 24 грудня 2023 року, отримала підтвердження, що раніше оголошена багатонаціональна безпекова ініціатива на чолі з США розгорнута, щоб дозволити морській торгівлі проходити через Червоне море та Аденську затоку. Завдяки цій ініціативі компанія готується дозволити своїм суднам відновити транзит через Червоне море як у східному, так і в західному напрямках.

Maersk повідомила, що оприлюднить детальнішу інформацію найближчими днями. Але попередила, що може знову вдатися до зміни маршрутів кораблів залежно від ситуації з безпекою.
 

Ще на цю тему