У Румунії будують малий підводний човен DG-160 для невідомого замовника / Фото

14:30 23.12.2023

Італійська суднобудівна компанія DRASS розпочала будівництво малого підводного човна класу DG-160 на своєму заводі у Румунії для невідомого замовника.

Про це повідомляє аналітик та експерт в області підводних човнів H I Sutton, пише Мілітарний.

Будівельний майданчик розташований на промисловій території в румунському містечку Гірода, що знаходиться за 600 кілометрів від Чорного моря.

Схема DG-160. Джерело зображення: H I Sutton

Малі підводні човни класу DG-160 можуть використовуватися для патрулювання, мінування, протичовнової боротьби, розвідки та диверсійних операцій.

  • Довжина субмарин сягає 32,24 м, ширина 4,12 м, висота 6,45 м, а діаметр корпусу – 2,5 м. Вага у спорядженому стані доходить до 169 тонн, а “суха” вага не перевищує 141 тонну.
  • Максимальна швидкість в підводному положенні – 18,5 км/год, у надводному – 15,7 км/год. Крейсерська швидкість не перевищує 9.3 км/год.
  • Запас ходу на крейсерській швидкості із шноркелем становить 3700 кілометрів, в надводному положенні – 296 кілометрів.

Екіпаж складається з 9 осіб, передбачена можливість розміщення на борту групи бойових плавців. До борту DG-160 можуть бути пристиковані два підводні буксирувальники DG2 SDV (Seal Delivery Vehicle).

У арсеналі субмарини знаходяться чотири 533-мм торпеди та до 6 морських мін. Торпедні апарати можуть використовуватися для виведення за борт підводного спорядження та бойових плавців.

DG-160 обладнана навігаційною бойовою системою, інерціальною навігаційною системою, системою вимірювання відстані до перешкоди, пасивним сонаром, сонаром SWR, приймачем попередження про опромінення РЛС.

Також субмарина обладнана перескопічною системою, системами зв’язку, в тому числі й підводного, ехолотом та допплерівським вимірювачем швидкості.
 

Ще на цю тему