Японія ввела потужний пакет санкцій проти 135 російських та пов’язаних із Росією компаній і персон

12:00 15.12.2023

Японія вводить експортні обмеження щодо 57 російських та 27 білоруських компаній, а також щодо низки юридичних осіб з ОАЕ, Вірменії, Сирії та Узбекистану за допомогу РФ в ухиленні від раніше введених санкцій з боку Японії та країн-союзників. 

Під японські санкції потрапили російські алмази та омбудсмен Тетяна Москалькова. Про це пише BBC, повідомляє Цензор.НЕТ.

Японія вводить санкції, що включають заморожування активів, проти 35 осіб та 43 організацій з РФ, які безпосередньо причетні до вторгнення в Україну, або дестабілізації східної України.

У опублікованому МЗС Японії списку фігурують заступник міністра оборони Тетяна Шевцова, омбудсмен Тетяна Москалькова, дитячий омбудсмен Московської області Ксенія Мішонова та ще тридцять російських цивільних та військових діячів, а також 43 дослідницькі та виробничі компанії російського ВПК.

Крім того, Японія ввела санкції проти 16 персон, причетних до анексії Криму та розв'язання війни на Донбасі. Так, під японські санкції тільки зараз потрапили два фігуранти справи про збитий малайзійський "Боїнг" і вбивство 298 осіб. У списку вони позначені як "Леонід Харченко (Кріт)" і "Сергій Дубінський (Хмурий)".

Також санкції запроваджено щодо Уральського заводу цивільної авіації, ЦНДІ "Буревісник", Казанського порохового заводу та "Східної верфі", а також ПВК "Патріот", Центру прикладної фізики РАН, НУО ім. С. А. Лавочкіна, "Російських космічних систем".

Санкції щодо всіх цих фізичних і юридичних осіб полягають у забороні на в'їзд і заморожуванні активів. 

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України
 

Теми:

Ще на цю тему