Розвідка Британії: Кремль намагається стримати протести матерів і дружин мобілізованих

17:30 02.12.2023

У російській верхівці скоріш за все стурбовані протестами родин мобілізованих та намагаються стримати їх у різні способи.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії.

Після невеликих акцій протесту у Москві в листопаді 2023 року російська влада, схоже, почала стримувати наступні такі заходи, зазначають в огляді.

Аналітики зазначають, що розслідування недержавних інформаційних ресурсів у Росії, як і коментарі протестуючих дружин, свідчать про те, що родичам тепер пропонують більші виплати в обмін на те, що вони мовчатимуть. 

27 листопада одна з груп дружин мобілізованих опублікувала маніфест проти "безстрокової мобілізації, а за кілька днів їх почали позначати як "фейкову організацію". 

"Влада, скоріш за все, особливо побоюється будь-яких протестів родичів тих, хто мобілізований з вересня 2022 року і зараз вже більш як рік на фронті", – зазначає розвідка. 

Доповнено. За деякий час після публікації новини допис зник з Twitter (X) Міністерства оборони Британії без додаткових пояснень. Після того огляд повторно опублікували близько 14 години без суттєвих змін у змісті.

Ще на цю тему