Кадиров погрожує православним: у Росії назріває громадянська війна

13:20 04.04.2023

У столиці РФ Москві поблизу озера Святе у Косино-Ухтомському районі збираються звести мечеть. Місцеві громадяни миттєво вийшли на багатотисячні протести, а в мережі з цього приводу почалися бурхливі обурення.

Солдати глави Чечні Рамзана Кадирова просто з передових позицій фронту в Україні пригрозили противникам спорудження їхнього храму в Москві.

«Ми воюємо не за мусульманську війну, ми воюємо за спільну війну, за російську цілісність і за нашу цілісність. Ми хочемо, щоб відреагувала влада і винесла проти цих людей відповідні статті та вироки. Якщо ви проти волі всевишнього пішли, ми воюватимемо і з вами, нам байдуже, з ким воювати», – заявили «кадирівці».

Сам глава Чечні вважає, що ці протести – це «навмисне та активне розгойдування теми». Мітингувальників він назвав боягузами та провокаторами, які мають вирушити в окопи з автоматом. 

«Якщо всі ці учасники мітингу всією душею і серцем вийшли з ідеєю захисту російської землі, то вперед в окопи з автоматом! Візьми автомат, відсунь плечем мусульманина, який замість тебе сьогодні воює на «російському» Донбасі, і покажи свій патріотизм», – заявив Кадиров.

Повідомляється, що проти будівництва мечеті виступили тисячі людей, серед яких боєць ММА Максим Дивніч. Крім того, чоловік навіть закопав свинячу голову на місці будівництва мечеті, проте його незабаром затримали силовики.

Зазначимо, будівництво мусульманського центру парафіяни пропонують перенести на інше місце, щоб не забирати у православних їхню сакральну локацію. До речі, за непідтвердженою інформацією, у мечеті зможе розміститися 60 тис. людей. 

Ще на цю тему