Держдума РФ збільшила штрафи «за непокору співробітникам поліції»

16:40 10.02.2021

Державна дума Росії ухвалила в третьому, остаточному читанні законопроєкт, що збільшує штрафи за непокору співробітникам поліці.

Про це йдеться в повідомленні на сайті нижньої палати російського парламенту, пише Радіо Свобода.

Депутати підняли максимальну суму штрафу з тисячі до чотирьох тисяч рублів, а за повторне порушення – до двадцяти тисяч.

Крім того, згідно із законопроєктом, суди зможуть штрафувати громадян на двадцять тисяч рублів, а юридичних осіб – на двісті тисяч, за порушення правил фінансування мітингів.

Для того, щоб закон набув чинності, його має схвалити Рада федерації і підписати президент Росії.

Згідно із законопроєктом, публічним заходом пропонується визнавати не лише одиничні пікети, але і «почергову участь декількох осіб у таких пікетах», тобто черги з учасників пікетування

За недавно ухваленим Держдумою законом, фінансувати мітинги не можуть громадяни іноземних держав, а гроші на організацію акцій повинні перераховуватися тільки в безготівковому порядку на банківський рахунок, відкритий лише в російському банку. При цьому жертводавці повинні розкривати при переказі коштів свої особисті дані.

У багатьох містах Росії 23 і 31 січня відбулися масові акції за звільнення заарештованого опозиціонера Олексія Навального, також люди виходили на вулиці в Москві і Петербурзі ввечері 2 лютого. По всій країні були затримані понад 10 тисяч учасників протестів, сотні людей досі перебувають під адміністративним арештом.
 

Ще на цю тему