КМДА визначила алгоритм отримання дозволів для виходу суден на Дніпро

09:00 21.10.2023

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації (КМДА) визначив алгоритм отримання дозволів на вихід чи проведення діяльності суден на судноплавних ділянках річки Дніпро та її притоках в межах Києва.

Про це повідомило видання «Порти Украіни» з поссиланням на прес-службу КМДА.

«На період дії особливого режиму судноплавства, запровадженого під час воєнного стану, рух суден річкою Дніпро на її судноплавних ділянках здійснюється після отримання дозволу та у світлий час доби. Щоб отримати дозвіл, необхідно дотримуватись затвердженого алгоритму подачі заяв», — вказала прес-служба.

Відповідним наказом визначено перелік судновласників, яким дозволено проводити діяльність на судноплавних ділянках столиці. Судновласники, які включені до наказу, мають не пізніше ніж за 7 робочих днів до виходу судна подати до Київської міської військової адміністрації заяву з додатком.

Зазначається, що якщо вихід судна здійснюється регулярно, заяву можна подавати одразу на всі заплановані виходи, але не більше, ніж на один місяць.

Дозвіл на вихід суден комендант Північної комендатури видаватиме в електронній формі на кожен тиждень.

У КМДА наголосили, що в разі проведення спортивного чи іншого масового заходу на воді відповідальність за дотримання правил безпеки під час повітряної тривоги несе організатор заходу.

Зауважується також, що дозвіл на вихід судна не є дозволом на здійснення підприємницької чи іншого виду діяльності. Такі дозволи (спеціальний дозвіл на користування надрами тощо) отримуються у встановленому законом порядку.

Ще на цю тему