Фінляндія почала блокувати купівлю нерухомості росіянами: вважає загрозою нацбезпеці

08:40 20.10.2023

Міністерство оборони Фінляндії заблокувало три заплановані операції з нерухомістю за участю російських покупців, йдеться на сайті відомства.

Рішення аргументували тим, що придбання нерухомого майна громадянами РФ перешкоджає організації національної оборони або захисту територіальної цілісності Фінляндії, пише Ліга.Новини.

Йдеться про два об’єкти нерухомості в муніципалітеті Руоколахті та один у місті Кітее на півдні Фінляндії поблизу російського кордону.

"Щодо операцій з нерухомістю в Руоколахті, одна була здійснена приватними особами, а друга – компанією, тоді як угоду в Кітее укладено приватною особою. І приватні особи, і фактичні бенефіціари компанії є громадянами Росії", – йдеться у заяві міністерства.

Фінляндія хоче повністю заборонити угоди з нерухомістю для росіян. Протягом зими буде розглянуто питання про повну заборону цих угод або істотні додаткові обмеження.

Також уряд Фінляндії хоче полегшити конфіскацію квартир, що належать росіянам. Значна частина нерухомості стоїть порожньою, а з її власниками неможливо зв'язатися, заявила міністерка юстиції Фінляндії Ліна Мері.
 

Ще на цю тему