Уряди України й Румунії провели спільне засідання в Києві: є домовленості щодо зерна й ВПК

20:20 18.10.2023

У Києві в середу 18 жовтня відбулось анонсоване раніше спільне засідання урядів України та Румунії, за підсумками якого сторони уклали сім двосторонніх документів – зокрема стосовно транзиту сільськогосподарської продукції.

Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України, пише "Європейська правда".

Під час спільного засідання українського та румунського урядів прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив роль Бухареста у логістичній сфері, зокрема в ініціативі Євросоюзу "Коридори солідарності", через які з України вивозять сільгосптовари.

Серед укладених у Києві домовленостей – угода про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Тиса та меморандуми про співпрацю у фармацевтичній та військово-технічній сферах.

"Ідеться про нарощення оборонних можливостей: збільшення виробничих потужностей та розширення виробництва боєприпасів", – додав Шмигаль, не уточнюючи подробиць.

У Бухаресті анонсували спільне засідання урядів Румунії та України
Також уряди України та Румунії підписали імплементаційний протокол до угоди між Україною та ЄС про реадмісію й домовились про співробітництво на рівні міністерств охорони здоров’я.

Окремо згадано меморандум про забезпечення безпечного транзиту української продукції та стратегію розвитку пунктів перетину українсько-румунського кордону та відповідної дорожньої інфраструктури.

Ще на цю тему