Президенти України та Румунії обговорили роботу експортного коридору між країнами

19:40 11.04.2024

Президент України Володимир Зеленський у межах візиту до Вільнюса 11 квітня провів зустріч із президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Лідери країн обговорили роботу експортного коридору України з Румунією та Молдовою і розвиток інфраструктури й логістичних шляхів на спільному кордоні, пише Радіо Свобода з посиланням на сайт президента.

«Цінуємо позицію Румунії в питанні транзиту української агропродукції. В умовах агресії Росії тандем Україна – Румунія робить значний внесок у забезпечення глобальної продовольчої безпеки», – вказано у повідомленні.

Повідомляється, що Зеленський з Йоханнісом обговорили також співпрацю в оборонній сфері. Президент України наголосив на посиленні української ППО та поінформував про російські масовані обстріли.

Раніше Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволить відкрити новий пункт пропуску між Україною та Румунією. Проєкт угоди про створення нового пункту перетину кордону біля села Біла Церква над Тисою Кабінет міністрів схвалив це у серпні минулого року. Тоді повідомлялося, що він буде розрахований на пропуск вантажних транспортних засобів.
 

Ще на цю тему