Нідерландська буксирна компанія Smit Lamnalco планує вийти із Росії — медіа

19:20 03.10.2023

Нідерландська буксирна компанія Smit Lamnalco планує залишити ринок Росії. Про це повідомляють російські медіа.У Росії компанія володіє п’ятьма юридичними особами, переважно в портах Новоросійськ і Тамань. Нині лише одна із п’яти компаній має чинний статус — «Сміт Ламналко Новоросійськ», яка працює на терміналі російського виробника олійно-жирової продукції «Эфко» в Тамані за договором тайм-чартеру суден. Окрім того, компанія має контракт на надання аварійно-рятувальної послуг на морській частині газопроводу «Турецький потік».

Про це повідомляють видание «Порти Украіни» з посиланням на російські медіа, міністерство транспорту попросило міністерство фінансів схвалити угоду щодо продажу активів Smit Lamnalco російському «Морському сервісу» за $500 — по $100 за кожну з п’яти компаній. Однак нідерландська компанія в угоді не зацікавлена і розглядає варіант повної ліквідації активів у Росії.

Оператор працює на російському ринку з 2009 року.

Smit Lamnalco (штаб-квартира — Роттердам) входить до числа найбільших буксирних операторів світу. Управляє флотом із 160 портових і термінальних буксирів, а також морських допоміжних суден. Працює у 25 країнах світу. Штат — 2,5 тис. осіб. По 50% оператора належить Boskalis Group та Rezayat Group.

Ще на цю тему