У невизнаному Придністров’ї після атаки РФ на Україну заявили про падіння уламків ракети

15:20 25.09.2023

Співголова Об'єднаної контрольної комісії від невизнаного Придністров'я Олег Бєляков повідомив, уламки ракети впали на придністровській території після ракетної атаки на Одеську область.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Newsmaker.

За його словами, постраждалих і пошкоджень немає. "Бойова частина ракети увійшла в ґрунт, але не розірвалася. Питання буде обговорюватися в ОКК, оскільки Кіцкани належать до Зони безпеки", – підкреслив він.

Міністерство внутрішніх справ так званого Придністров'я опублікувало в Telegram фото уламків ракети, знайдених у Кіцканах. Відомство закликало громадян не піддаватися паніці і запевнило, що "ситуація перебуває під контролем".


фото "МВС" Придністров'я

Як розповіли у МВС Придністров'я, у селі Кіцкани жителі одного з будинків виявили на території присадибної ділянки уламки, імовірно, ракети ППО. На місце події направили слідчо-оперативну групу.

"Виявлену частину ракети вивчили на місці. За даними саперів, прямої небезпеки вона не становить", – заявили в МВС Придністров'я.

Відомство закликало громадян не піддаватися паніці і запевнило, що "ситуація перебуває під контролем".

Кишинів відправив військових спостерігачів із контингенту спільних миротворчих сил на місце падіння уламків ракети.

"Що стосується ймовірної ракети, виявленої в придністровському регіоні, то повідомляємо, що на місце події направлено військових спостерігачів зі складу спільних миротворчих сил. Походження об'єкта поки що не встановлено, а траєкторію його польоту не підтвердили незалежні джерела", – заявили в уряді, запевнивши, що триматимуть громадян у курсі ситуації.

Уночі 25 вересня захисники під час ракетної атаки по південних регіонах збили 11 крилатих ракет росіян типу "Калібр" та 19 "Шахедів", через влучання в Одесі пошкоджень зазнав морський вокзал, а в будівлі привокзального готелю гасили пожежу.

Нагадаємо, в Румунії зафіксували кілька інцидентів з падінням дронів під час російських атак по півдню України.

Теми:

Ще на цю тему