Виявлений на кордоні Молдови з Україною уламок ракети має 80 кг вибухівки

18:00 15.01.2023

Виявлений на кордоні Молдови та України уламок ракети має 80 кг вибухівки. Про це інформує Міністерство внутрішніх справ країни, передає УНН.

Цитата

"В уламках ракети, яка впала вчора в районі Ларги, знайшли вибуховий пристрій. Громадянам рекомендують не наближатися до охоронної зони, де виявлено вибухівку", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Наголошується, що оперативна група прикордонників під час огляду місця падіння ракети виявила її боєголовку. Після цього групу інженерів з окремого батальйону Codru Національної армії запросили для ретельного обстеження та встановлення методу усунення небезпеки.

"Водночас, через ризики, пов’язані з наявністю вибухівки, зону охорони було збільшено, а групи національної поліції та прикордонної поліції вживають спеціальних заходів та забезпечують охорону периметру, щоб не було небезпеки для населення", - розповіли у пресслужбі.

Українській владі також повідомили про наявність вибухівки в боєголовці розбитої ракети. Зазначається, що це вже третій випадок, коли залишки ракет від обстрілів України падають на територію країни.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що співробітники прикордонної поліції Молдови виявили уламки ракети в Бричанському районі, що межує з Україною.

Ще на цю тему