Велика Британія передала Україні ехолоти для убезпечення судноплавних шляхів

15:20 13.09.2023

Гідрографічне управління Великої Британії передало українським колегам геодезичне обладнання та картографічне програмне забезпечення для підтримки безпеки судноплавства та охорони акваторії поблизу українського узбережжя.

Як повідомляют«Порти Украіни»об єтом сказано на сайті британського уряду, обладнання вартістю 1,6 млн фунтів стерлінгів (понад $1,9 млн) має допомогти підтримати комерційне судноплавство на тлі триваючих атак Росії на портову інфраструктуру.

Обладнання сприятиме захисту портів та морських шляхів, допомагаючи українським судам залишатися у безпеці, щоб вони могли переміщувати товари, включаючи продукти харчування”, — зазначається у повідомленні.

Устаткування, яке включає дві повноцінні системи однопроменевих ехолотів та дві системи багатопроменевих ехолотів, буде використовуватися для проведення гідрографічних досліджень, в ході яких збиратимуться точні дані про морське дно та морське середовище. Дані потім можуть бути оброблені та використані для створення та підтримки морських карт і навігаційної інформації.

Також Держгідрографії України запропонували навчання на спеціалізованих курсах від Гідрографічного управління та Королівського флоту Великобританії.

Ще на цю тему