У водах поблизу Великої Британії помітили російські кораблі

20:40 31.08.2023

Військові кораблі Королівського військово-морського флоту і патрульні літаки Королівських військово-повітряних сил (RAF) відстежили російські кораблі у водах поблизу Великої Британії в рамках узгодженої операції з моніторингу.

Про це повідомляє Королівський військово-морський флот, пише Європейська правда.

Кораблі HMS Tyne, HMS Portland і літак P8 Poseidon повідомили про пересування російських суден в Ла-Манші, Північному морі і Північній Атлантиці.

Судно HMS Portland і Poseidon працювали разом для відстежування російських кораблів, в тому числі корветів "Бойкий" і "Град", крейсера "Маршал Устинов", великих протичовнових кораблів "Удалой", "Сєвєроморськ" та інших.

"Британський фрегат, що полює на підводні човни, і морський патрульний літак є грізним дуетом для проведення операцій з виявлення і моніторингу. Це дозволяє вести постійне спостереження з моря і з повітря, завдяки сукупності потужних датчиків", – повідомляє Королівський військово-морський флот.

Багато з помічених російських кораблів брали участь у Дні ВМФ Росії, який відзначався в Санкт-Петербурзі 30 липня, пише видання.
 

Ще на цю тему