Контейнеровоз JOSEPH SCHULTE йде далі тимчасовим коридором з порту Одеси – Клименко / Карта

14:00 17.08.2023

Моніторінгова група «Інституту Чорноморських Стратегічніх Досліджень» та BlackSeaNews продовжує відстежувати маршрут контейнеровоза JOSEPH SCHULTE, першого судна, що вийшло тимчасовим коридором з порту Одеси.

Про те, де зараз перебуває контейнеровоз JOSEPH SCHULTE повідомляє головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко у Фейсбуці.

«Станом на 11:28 місцевий час 17.08.2023 контейнеровоз JOSEPH SCHULTE (ІМО 9605243) війшов з територіального моря Румунії до територіального моря Болгарії.

Тобто йде по 12-мильній зоні України, Румунії, Болгарії, що захищені державним суверенитетом (тобто там, де його в принціпі не можуть зупинити військові кораблі інших країн)», - пише експерт.

Нагадаємо, контейнеровоз «JOSEPH SCHULTE» (прапор Гонконг) першим вийшов з порту Одеса та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України".

Раніше повідомлялося, що контейнеровоз JOSEPH SCHULTE (ІМО 9605243) перебуває в територіальному морі Румунії.

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Ще на цю тему