Найбільша нафтосервісна компанія покинула ринок рф

20:20 18.07.2023

Нафтосервісний гігант SLB припинив постачання продукції та технологій до росії. 

Раніше компанія була у переліку міжнародних спонсорів війни в Україні, пише usm.media.

Найбільша у світі компанія, яка обслуговує нафтові родовища, SLB (раніше відома як Schlumberger) остаточно вийшла з ринку країни-терориста. Раніше компанія припинила постачання на росію своєї продукції зі США, Канади, Великої Британії та ЄС.

«SLB надзвичайно серйозно ставиться до дотримання законів про експортний контроль та економічні санкції. Компанія залишається на боці міжнародної спільноти, засуджуючи російську агресію та закликаючи до припинення війни в Україні», – йдеться в заяві компанії.

Нагадаємо, SLB була одним із небагатьох постачальників, які продовжували працювати у нафтовому секторі росії після її вторгнення в Україну. Через це НАЗК внесло компанію до переліку міжнародних спонсорів війни.

Повідомляється, що раніше компанія мала близько 9 тисяч співробітників у рф, які працювали, зокрема, й на «Газпром», «Лукойл» та «Роснефть».

З початку повномасштабного вторгнення російський бізнес SLB продовжив розширюватися. Так, у першому півріччі 2022 року виторг компанії на російському ринку склав 1,21 млрд доларів, або 6% загальної виручки, пише «Уніан».

Раніше цього року SLB закрила своїм російським співробітникам доступ до певного програмного забезпечення та систем обміну повідомленнями.
 

Ще на цю тему