Андрій Клименко: А ви могли собі уявити, що під час Великої Війни іноземне судно може розвантажитися в російському порті і одразу йти до українського?

18:54 01.07.2023

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews на основі власного моніторингу повідомляє про результати аналізу історії портів заходу іноземних суден, що перебували в українських портах Чорного моря та ріки Дунай.

Ви могли собі уявити, що під час Великої Війни іноземне судно може розвантажитися в російському порті і одразу йти до українського?

В межах повсякденного моніторингу руху суден в Чорному морі експерти Моніторінгової групи звернули увагу на історію портів судна PROFESSOR B (Container Ship, IMO: 8401523), йдеться у статті «Встановлені факти прибуття до українських портів іноземних торговельних суден, що попередньо заходили до портів Росії» на сторинці BlackSeaNews:

Під чс моніторінгу були встановлені факти прибуття до українських портів іноземних торговельних суден, що попередньо заходили до портів Росії.

І це треба негайно припинити. Просто заборонивши суднам, що виконують рейси до портів РФ, заходити до портів України, - пише Андрій Клименко. 

Інакше дочекаємось не тільки "прильотів точно в ціль", але й чогось гіршого - наприклад затоплення такого судна на фарватері української частини Дунаю.

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Ще на цю тему