Австралійський мільярдер Форест має намір інвестувати у відбудову України

17:00 26.06.2023

Австралійський мільярдер, власник компанії Fortescue Metals Group Ендрю Форест після Лондонської конференції з відновлення України заявив про намір інвестувати в країну.

Про це йдеться в офіційному комюніке, текст якого є в розпорядженні Укрінформу.

«Моє зобов'язання перед вами просте: коли війна закінчиться таким чином, щоб задовольнити український уряд, в Україну хлинуть глобальні інвестиції», — заявив Форест у своєму офіційному комюніке.

Він додав: «Ми не повинні ставити собі за мету відновити те, чим була Україна з низькоякісною інфраструктурою радянських часів. Ми маємо уявити, якою вона може бути за наявності бачення, планування та доступу до найкращих світових технологій і мислення».

За його словами, Україна успадкує не згарище війни, а сучасну, дружню, упевнену в собі зелену цифрову економіку і країну.

«Я зроблю все, що в моїх силах, щоб надихнути бізнес та інвестиційну спільноту на досягнення цієї мети. Ми з нетерпінням чекаємо цього моменту і будемо разом з вами на шляху до майбутнього, на яке ви і захисники вашої нації так чесно заслужили», — пояснив бізнесмен.

Форест підкреслив, що народ України твердо стоїть проти натиску тиранії.

«І цим ви надихнули весь світ. Саме тому на Лондонській конференції з відновлення України ми взяли на себе зобов'язання підтримувати вашу країну в розбудові квітучої європейської економіки з майбутнім, визначеним кращими цифровими та зеленими інноваціями, у суспільстві, яке є справедливим і вільним від корупції», — підкреслив він.

Раніше на конференції Black Rock/JPM провели підготовку до створення Фонду розвитку України, фактично українського банку розвитку, суверенного фонду. Ендрю Форест, австралійський мільярдер, вклав у нього $500 млн, додає видання.
 

Ще на цю тему